Sernik z czekoladą i granatem

Anna
Ciasta
27.10.2019 15:56
Sernik z czekoladą i granatem

Składniki: 300 g białego sera (tłustego) 400 ml śmietany kremówki 2 łyżki soku z cytryny 120 g cukru 40 g masła 250 g kruchych ciasteczek 3 łyżeczki żelatyny 1/4 łyżeczki soli Polewa czekoladowa 1 owoc granatu Możemy go przygotowywać na święta jak również na co dzień czy też na domowe przyjęcia. Przepis na ten sernik jest niezwykle prosty (chociaż na taki nie wygląda) oraz bardzo szybki w przygotowaniu. Polewę czekoladową rozpuszczamy według zalecenia na opakowaniu, studzimy i następnie wykładamy ją na górę sernika. Następnie na sam koniec, na górę sernika dodajemy pestki granatu. Następnie dodajemy do tego cukier, sok z cytryny, 250 ml śmietanki oraz sól i ponownie całość miksujemy, do momentu połączenia wszystkich składników i powstanie nam puszysta masa. To puszysta masa twarogowa na delikatnym, kruchym spodzie, oblany nieziemską polewą czekoladową z dodatkiem owoców granatu. Gotowy sernik odstawiamy do lodówki na minimum 3-4 godziny, żeby cała masa dobrze zgęstniała. Następnie na dół wykładamy masę ciasteczkową. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na sernik.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/sernik-z-czekolada-i-granatem/