Kasza jaglana z kurczakiem, burakami i fetą (7 składników)

Wilk
Obiad
14.10.2019 9:03
Kasza jaglana z kurczakiem, burakami i fetą (7 składników)

Kasza jaglana z kurczakiem, burakami i fetą Drukuj przepis Składniki ► kasza jaglana [200 g / ok. 1 szklanki suchej kaszy] ► masło [3 łyżki] ► pierś z kurczaka [500 g] ► ugotowane buraczki [1 średnia sztuka] ► ser feta [100 g / 1/2 kostki] ► musztarda [2 łyżki] ► miód [2 łyżki] Jeśli macie buraki surowe, wystarczy je wyszorować i w skórce gotować przez ok 45 min do godziny, w zależności od rozmiaru. Rodzaje musztardy można mieszać, ja użyłam 1 łyżki musztardy francuskiej i 1 łyżki musztardy sarepskiej, ale możecie oczywiście użyć swojej ulubionej. Ciepłą kaszę z kurczakiem nałożyć na talerze i posypać pokrojoną w kostkę fetą i buraczkami. Musztarda i miód karmelizują się na patelni tworząc najłatwiejszy, pyszny sos, który super zgrywa się z resztą dodatków. Gotowane buraczki W tym daniu używam już ugotowanych buraków, które bez problemu dostaniecie w każdym większym markecie. Dodatkowo: ► sól i pieprz do smaku ► zielenina do przybrania, u mnie kilka listków rukoli Przygotowanie Kaszę jaglaną przygotować tym sposobem. Kasza jaglana z kurczakiem, burakami i fetą w pysznym miodowo-musztardowym sosie. Fajnym patentem jest też szczelne zawinięcie buraczków w folię aluminiową i wrzucenie ich na spód piekarnika np. podczas pieczenia ciasta cz mięsa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2019/10/kasza-jaglana-z-kurczakiem-burakami-i-feta-7-skladnikow.html