CURRY Z DYNIĄ I CIECIORKĄ

Magdalena
Obiad
12.10.2019 1:22
CURRY Z DYNIĄ I CIECIORKĄ

45 - CIECIORKA Składniki: - 2 małe cebule - 2 ząbki czosnku - 500 g dyni piżmowej - 1 puszka ciecierzycy - 200 ml mleczka kokosowego - 1 szklanka bulionu warzywnego - 2 łyżeczki curry - 2 łyżki sosu sojowego (bez glutenu) - 1/4 łyżeczki imbiru - szczypta gałki muszkatołowej - szczypta papryki chili - 1 łyżka soku z cytryny - sól, pieprz - 1 łyżka oleju kokosowego Curry z dynią i cieciorką Wegetariańskie curry z dynią oraz ciecierzycą, przygotowane na bazie mleczka kokosowego. Dzięki obecności ciecierzycy, danie bogate jest w pełnowartościowe białko roślinne, natomiast główny składnik curry - dynia zawiera składniki odżywcze, które korzystnie wpływają na funkcjonowanie organizmu. Dzięki obecności ciecierzycy, danie bogate jest w pełnowartościowe białko roślinne, natomiast główny składnik curry - dynia zawiera składniki odżywcze, które korzystnie wpływają na funkcjonowanie organizmu. Więcej na temat DYNI ⇨ KUCHENNA APTEKA #18 - DYNIA Więcej na temat CIECIERZYCY Więcej na temat DYNI ⇨ KUCHENNA APTEKA #18 - DYNIA Więcej na temat CIECIERZYCY Na końcu przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Na końcu przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Dodatkowo: - ryż - natka pietruszki Wykonanie: Dynię rozkrawamy na pół, wydrążamy środek, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Dynię rozkrawamy na pół, wydrążamy środek, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Swój charakterystyczny smak oraz aromat zawdzięcza przede wszystkim przyprawom, takim jak: mieszanka przypraw curry, imbir, gałka muszkatołowa, papryczka chili oraz sos sojowy, a także mleku kokosowemu. Cebulę z czosnkiem podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju kokosowym. Wrzucamy na patelnię z podsmażoną cebulą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/10/curry-z-dynia-i-cieciorka.html