LENIWE DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI

Iwona
Ciasta
10.10.2019 17:04
LENIWE DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI

Po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika po 5 minutach wykładam ciasto z papierem na kratkę aby odparowało i szybciej ostygło, następnie posypuje je cukrem pudrem (niekoniecznie) i życzę Smacznego !!! 6. Następnie wykładamy połówki śliwek skórką do dołu, posypujemy odrobiną cukru i kruszonką, odstawiamy na 20-30 minut na ostatnie podrośnięcie (pod ściereczką)7. 4. Po tym czasie kiedy widać że drożdże się napuszyły i zapieniły wbijamy jajko, dodajemy szczyptę soli, esencję waniliową, wlewamy masło/olej i miksujemy wszystko do połączenia się składników.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2019/10/leniwe-drozdzowe-ze-sliwkami.html