grzyby po kaszubsku

Przetwory
01.10.2019 7:43
grzyby po kaszubsku

Dobrze smakują na ciepło jak i na zimno; nadadzą się również do zapiekanek... 1 durszlak ugotowanych grzybów 1/2 kg cebuli 2-3 ząbki czosnku 3/4 szkl oleju zalewa: 3/4 szklanki wody 2 łyżki ostrej papryki (można zmniejszyć ilość papryki) 1 łyżeczka chili (można pominąć) 5 łyżek cukru 6 łyżek octu 10% 5 łyżek pasty pomidorowej Grzyby oczyścić, pokroić na większe kawałki, wypłukać. ...za te grzyby zabierałam się już ze 3 lata; zawsze przypominał mi się przepis już po czasie. Do rondla wlać trochę oleju i podsmażyć lekko cebulę pokrojoną w piórka; pod koniec dodając posiekany czosnek. Jeśli ktoś chce może dla pewności pasteryzować około 20 minut, ale nie jest to konieczne. Do grzybów dodać gotującą się zalewę. Do rondla wlać wodę i dodać pozostałe składniki zalewy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.mniam-mniam.com.pl/2017/09/grzyby-po-kaszubsku.html