Puszyste racuszki z jabłkami bez drożdży, sody i proszku do pieczenia

Puszyste racuszki z jabłkami bez drożdży, sody i proszku do pieczenia

¼ szklanki wody ½ łyżeczki cukru 1 łyżeczka miodu 2 szczypty soli - do ciasta i do piany ½ łyżeczki przyprawy piernikowej ½ jabłka lub gruszki pokrojonego w plasterki miód, syrop klonowy lub cukier puder oraz inne pyszności do dekoracji to idealne śniadanie, nie tylko dla dzieci. W tym czasie przygotowujemy- jabłko lub gruszkę kroimy na dość cienkie plasterki, takie aby zdążyły zmięknąć w czasie krótkiego smażenia.można także przygotować w stylu pancake’ów - z dodatkiem borówek amerykańskich. Do otworów w patelni wlewamy odrobinę oleju lub klarowanego masła i nakładamy niewielkie porcja ciasta, na które kładziemy plasterek jabłka. Przepis na puszyste racuchy - składniki (mała porcja) 1 jajko + 1 dodatkowe białko ¾ szklanki mleka ok. ¾ szklanki mąki Gdy ciasta odpocznie, ubijamy białka na sztywna pianę z dodatkiem szczypty soli. Ale mój przepis nie zawiera żadnego z tych składników, a racuszki wychodzą puszyste jak chmurka ;) Te pyszne, puszystepolecam szczególnie dzieciom :) Gotowemożna dowolnie udekorować owocami, miodem, syropem klonowym, cukrem pudrem, owocami lub bitą śmietaną. Oddzielamy żółtko od białka i wrzucamy je do miski, w której będziemy mieszać ciasto.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://korniszonki.blogspot.com/2019/09/puszyste-racuchy-bez-proszku-do.html