Ciasto na soku z winogron

Karol
Ciasta
26.09.2019 17:28
Ciasto na soku z winogron

Ciasto na soku z winogron wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 40 min. Ilość porcji 8 i więcej osób 5 from 1 vote Ciasto na soku z winogron Potrzebne składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 g winogron 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru cukier (do smaku) cukier puder (do posypania) Sposób wykonania Ciasto francuskie rozwinąłem i przekroiłem na dwie równe części. Wyłożyłem na blaszkę z papierem do pieczenia i upiekłem zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jeśli nie macie budyniu bez cukru, to raczej róbcie kompot bez dodawania cukru i z raczej kwaskowych winogron. Na pomysł zrobienia ciasta na soku z winogron wpadła moja Mama. Po ugotowaniu przetarłem kompot i winogrona przez sitko, do osobnego naczynia i wlałem kompot wraz z przetartymi winogronami ponownie do garnka ok. 1 litr płynu. Na cieście francuskim więc ciasto błyskawicznie się przygotowuje i tak samo szybko znika z talerzy. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: spokojnie możecie wykorzystać sok z winogron z kartonika, ale to zupełnie inna bajka. Winogrona w tym roku ładnie obrodziły ugotowała kompot i zrobiła z niego takie cudo.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/ciasto-na-soku-z-winogron/