3 bit z czarną porzeczką

Patrycja
Ciasta
17.09.2019 12:20
3 bit z czarną porzeczką

Składniki(blaszka 23/33): masa budyniowa: mleko 500 ml, budyń śmietankowy 1 opakowanie, cukier 2 łyżki, masło 200 g, bita śmietana: śmietanka 30% 500 ml, śnieżka w proszku 3 szt, do nasączenia: herbata ok. 0,5 szklanki, dodatkowo: ciastka herbatniki 600 g, masa kajmakowa 510 g, dżem z czarnej porzeczki 3/4 słoika, czekolada mleczna 6 kostek, Sposób przygotowania: Blaszkę wykładamy folią aluminiową. Połowę piany wykładamy na ciastka, przykrywamy ją ponownie ciastkami i smarujemy pozostałą pianą. Bardzo słodkie ciacho z masą kajmakową, bitą śmietaną, kremem budyniowym, przełamane kwaskowatym dżemem z czarnej porzeczki. Krem wykładamy na ciasto i ponownie przykrywamy go ciastkami. Następnie ciastka smarujemy dżemem porzeczkowym i ponownie przykrywamy ciastkami. Dno blaszki wykładamy ciasteczkami i nasączamy ostygniętą herbatą i smarujemy masą kajmakową. Zapraszam kochani tym razem na ciasto bez pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2019/09/3-bit-z-czarna-porzeczka.html