Tort waniliowy z malinami i białą czekoladą

Ciasta
16.09.2019 20:54
Tort waniliowy z malinami i białą czekoladą

Tak samo postąp z biszkoptem nr 2. 1 szklankę wody zagotuj, ostudź, wymieszaj z miodem i sokiem z cytryny. mąki pszennej - 2 łyżki octu - 2 łyżki oleju rzepakowego Biszkopt 2: Składniki identyczne jak na biszkopt 1. Krem: - 400 g. śmietanki 36% - 500 g. Po wyjęciu blaszki odczekaj kilka sekund a następnie upuść ją wraz z ciastem na podłogę z wysokości około 20 cm. Połącz śmietankę z wanilią z pozostałą z lodówki. wody - 1 łyżka miodu - sok z 1/2 cytryny Śmietankę i mascarpone schłódź w lodówce przez co najmniej 5 godzin. 100 g. śmietanki przelej do małego rondelka, doprowadź do wrzenia z ziarenkami wyskrobanymi z laski wanilii. cukru pudru - 1 laska wanilii - 200 g. białej czekolady - 2 szkl. malin Do nasączenia: - 1 szkl. Dodaj mascarpone i ubijaj aż krem będzie ubity na sztywno (zaprzestań dalszego miksowania, inaczej krem się zwarzy!). Odczekaj 15 minut, wyjmij biszkopt z blachy i wystudź na kratce. Pierwszy połóż na paterze i nasącz wcześniej przygotowaną wodą z cytryną. Czekoladę połam na kawałki i rozpuść w misce na parą wodną, wystudź. cukru - 1/2 łyżeczki cukru waniliowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3/4 szkl. Pozostałą 1/4 część kremu wymieszaj z ostudzoną czekoladą. Wsyp delikatnie mąkę z proszkiem i mieszaj ciasto bardzo powoli szpatułką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2019/09/tort-waniliowy-z-malinami-i-biaa.html