Sos cytrynowo-koperkowy

Anna
Przekąski
15.09.2019 18:50
Sos cytrynowo-koperkowy

Składniki: 3 cytryny 1 łyżka cukru 2 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki majonezu Pęczek koperku 1 łyżeczka kurkumy Smażone ryby zazwyczaj podaję tylko z dodatkiem kawałka cytryny i nic im już więcej nie potrzeba do wspaniałego smaku. Opis Sos cytrynowo-koperkowy: Sos cytrynowo-koperkowy to delikatny i aromatyczny sos, który idealnie nadaje się do ryb. Opis przygotowania: Z jednej cytryny musimy zetrzeć skórkę z cytryny. Jednak jeżeli chodzi o ryby gotowane lub pieczone, lubię uzupełniać je właśnie o poniższy sos. Sos cytrynowo-koperkowy zazwyczaj podaję jako dodatek do pieczonego łososia. W rondelku podgrzewamy skórkę z cytryny oraz sok.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/sos-cytrynowo-koperkowy/