Chińskie pierożki z kapustą

Obiad
12.09.2019 18:03
Chińskie pierożki z kapustą

czas przygotowania: ok. 30 minut (+ ok. 25 minut gotowania) koszt: ok. 5,40 za porcję Składniki: 200 g mąki pszennej 120 ml wody parę suszonych grzybów 1 kostka tofu naturalnego lub wędzonego (180 g) 120 g kapusty kiszonej 1 cebula dymka 1 ząbek czosnku 100 g kiełków stir-fry 1 łyżeczka sezamu 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżka octu ryżowego Wykonanie: Mąkę zalewamy wodą, solimy i wyrabiamy ciasto (aż będzie elastyczne), a następnie odstawiamy na 10-15 minut, żeby odpoczęło. a few dried mushrooms 1 cube natural or smoked tofu (180 g) 120 g sauerkraut 1 spring onion 1 clove of garlic 100 g stir-fry sprouts 1 teaspoon sesame 2 tablespoons lime juice 1 tablespoon soy sauce 1 tablespoon maple syrup 1 tablespoon rice vinegar Instructions: Mix the flour with water, salt and knead the dough (until it’s flexible), and then set aside for 10-15 minutes to rest. Chinese dumplings with cabbage 2 servings (1 has 600 kcal) time of preparation: 30 minutes (+ 25 minutes of cooking) Ingredients: 200 g wheat flour 120 ml owater Nie wiem ile razy już o tym wspominałam, ale pierogi zawsze będą moją największą jedzeniową miłością✌️ Chińskie pierożki z kapustą 2 porcje (1 ma ok. 600 kcal) Farsz dusimy ok. 5-10 minut, a następnie mocno podgrzewamy aż wyparuje z niego woda (doprawiamy do smaku tak jak lubimy, można dodać trawę cytrynową, chili, sól, imbir, kurkumę). Fry for about 5-10 minutes, then heat it until the water evaporates (season to taste as you like, can add lemon grass, chili, salt, ginger, turmeric).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/chinskie-pierozki-z-kapusta/