Borówkowe pod kruszonką

Kasia
Ciasta
08.09.2019 13:36
Borówkowe pod kruszonką

SKŁADNIKI (duża blacha 36 cm x 25 cm): 6 jajek 1 szklanka cukru 1 op. cukru wanilinowego 2,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka oleju 35 dkg borówek NA KRUSZONKĘ: 150 g mąki pszennej 100 g cukru 100 g masła PRZYGOTOWANIE: Zapraszam po przepis na ciasto borówkowe z kruszonką, na punkcie której od kilku miesięcy dostałam prawdziwej obsesji. Ja zawsze na ostatnie 10 minut przełączam się na termoobieg, żeby kruszonka nabrała pięknego złotego koloru. Swój w ielki come back po prawie dwóch miesiącach nieobecności, chcę rozpocząć od ciasta – żeby osłodzić życie sobie i Wam. Kiedy wszystko ze sobą ładnie się połączy to wlewamy do ciasta olej i miksujemy na najniższych obrotach do połączenia składników. Przygotowanie ciasta zaczynamy od oddzielenia białek od żółtek i ubicia piany z białek. Ciasto wylewamy na dużą tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia (lub nasmarowaną tłuszczem i posypanej bułką tartą). Kiedy białka będą ubite dodajemy cukier i cukier wanilinowy i miksujemy na gładką, jednolitą masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotujzgroszkiem.blogspot.com/2019/09/borowkowe-pod-kruszonka.html

Gotuj z Groszkiem

Kasia