Chleb pełnoziarnisty ze słonecznikiem

Śniadania
31.08.2019 9:07
Chleb pełnoziarnisty ze słonecznikiem

mąki pszennej (miałam typ 650) 500 g. mąki pszennej pełnoziarnistej 4 szklanki ciepłej wody 2 łyżeczki soli 6-7 łyżek słonecznika Wykonanie: Składniki: 1/3 szklanki ciepłego mleka 70 g. drożdży 1 łyżka miodu 550 g. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 30-40 minut. Ponownie odstawić do wyrośnięcia na 15-20 minut. Odstawić na 15 minut. Muszę w końcu, wypróbować na zakwasie. Tymczasem, mam dla Was przepis na chleb pełnoziarnisty. Jeśli ciasto będzie za rzadkie, można dosypać trochę mąki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2019/08/chleb-penoziarnisty-ze-sonecznikiem.html