Makaron z owocami morza

Anna
Makarony
26.08.2019 17:17
Makaron z owocami morza

Sól, świeżo mielony pieprz 1 ostra papryczka chili 1 łyżeczka mieszanki suszonej bazylii i oregano Sposób przygotowania: Na początku gotujemy makaron al dente, zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Opis Makaron z owocami morza : Przedstawiamy przepis na pyszny makaron z owocami morza. Składniki: 250 g krewetek 350 g makaronu spaghetti 250 g małży 4 ząbki czosnku 100 ml białego wina (wytrawne) natka pietruszki Oliwa z oliwek Czosnek obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na patelni z dodatkiem drobno posiekanej natki pietruszki. Następnie na innej patelni podsmażamy z dodatkiem odrobiny oliwy, soli oraz suszonej bazylii i oregano. Następnie do gotowych krewetek dodajemy małże, czosnek z natką pietruszki, papryczkę chili oraz odcedzony makaron. Na tej patelni z dodatkiem 2 łyżek oliwy podsmażam małże. Smak małży i krewetek podnosi dodatek białego wina, aromatu potrawie dodają suszone zioła, czosnek i zielona pietruszka. Uwielbiam to danie za jego smak i prostotę przygotowania, danie jest gotowe dosłownie w kilka minut. Porcjujemy owoce morza i polewamy pozostałym na patelni sosem. Na końcu każde danie posypujemy posiekaną natką pietruszki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/makaron-z-owocami-morza/