Ciasteczka morelowe czyli tortine d'albocicca

Ciasta
26.08.2019 14:40
Ciasteczka morelowe czyli tortine d'albocicca

Nie za słodkie tortine di albicocca Ciasteczka na jednego gryza Jeśli szukacie inspiracji na inne ciasteczka na “jeden gryz polecam moje ulubione biscotti al limone. Składniki: Ciastka mają intensywnie morelowy smak 150 g moreli 70 g cukru 110 g mąki pszennej 8 g proszku do pieczenia 30 ml oleju 1 jajko szczypta soli Same ciasteczka, tak jak nasze morele, są niezbyt wielkie, takie w sam raz na jednego gryza i “rozgrzanie żołądka. Przepis na tortine di albicocca Morele myjemy i przecinamy na połówki, wyjmując pestkę. Tortine di albicocca czyli ciasteczka morelowe Słowem wstępu… Morela to po włosku albicocca. Nie wiem czy wiecie, ale na przestrzeni ostatnich lat to właśnie Włochy były największym producentem moreli w Europie. Dziś przepis na pyszne ciastka morelowe czyli Tortine di albicocca. Tortine di albicocca przygotowuje się bardzo szybko, nie zajmie Ci to więcej niż 30 minut. Lato w pełni, a jak wiadomo słoneczna pogoda zdecydowanie pomaga dojrzewać wszystkim sezonowym owocom. Po uzyskaniu gładniej masy, dodajemy składniki suche czyli przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 25-30 minut. Na wierzchu można także ułożyć świeże owoce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.duecappucci.pl/tortine-dalbicocca/