Naleśniki Bolognese

Anna
Obiad
20.08.2019 19:37
Naleśniki Bolognese

Naleśniki z sosem bolognese możemy podawać jako zwykłe naleśniki z farszem, ale również możemy je zapiekać w całości z dodatkiem sera. Składniki na farsz: 500 g mięsa mielonego 300 ml pasaty pomidorowej/ ewentualnie przecieru pomidorowego 1 cebula 150 g mozzarelli 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej i ostrej 3 łyżeczki suszonej bazylii Sól,pieprz Dla urozmaicenia gotowe naleśniki przed samym podaniem możemy udekorować na górze plastrem pomidora z dodatkiem świeżej bazylii i odrobiną pokruszonego sera pleśniowego. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne oraz przepisy na naleśniki. Dzięki nim i kilku znanym składnikom możemy nadać nowego życia daniom, które już robiliśmy wcześniej, a które podawaliśmy zupełnie w innej odsłonie, np. z makaronem. Składniki na ciasto: 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki 2 jajka 1 szklanka wody gazowanej Szczypta soli Opis Naleśniki Bolognese: Naleśniki Bolognese to niebanalny pomysł na pożywny obiad. Następnie smażymy naleśniki na złoty kolor z każdej strony. Ja jednak w swoim przepisie zapraszam na naleśniki bez zapiekania. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażymy posiekaną cebulę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/nalesniki-bolognese/