CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM Z KURCZAKA, PAPRYKĄ I KOMOSĄ RYŻOWĄ

Beata
Obiad
19.08.2019 11:32
CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM Z KURCZAKA, PAPRYKĄ I KOMOSĄ RYŻOWĄ

Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki na 3 porcje: 3 średnie cukinie 1 szklanka komosy ryżowej 2 filety z kurczaka 1 papryka czerwona pęczek natki pietruszki 1 łyżeczka słodkie papryki 1/2 łyżeczki curry sól ser grana padano lub strata mozzarella olej rzepakowy do smażenia 1. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy kurczaka. 2. Cukinie myjemy, przekrawamy na pół. Dzisiaj mam dla Was przepis na faszerowaną cukinię mięsem z kurczaka, papryką, komosą ryżową i natką pietruszki. 3. Paprykę myjemy, kroimy w drobną kostkę, dorzucamy do kurczaka i podsmażamy. Do tego starty ser grana padano, słodka papryka, troszkę curry i wyszło baaardzo smacznie :-) 4. Na końcu dodajemy ugotowaną komosę ryżową, słodką paprykę i curry. Cukinię oprószamy solą i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ja trochę środka zostawiłam, pokroiłam w drobną kostkę i dodałam do farszu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2019/08/cukinia-faszerowana-miesem-z-kurczaka.html