Młoda kapusta z kurkami

Malgorzata
Obiad
13.08.2019 10:15
Młoda kapusta z kurkami

Scroll down for recipe in English Młoda kapusta z kurkami (4-5 porcji) Składniki: 1 główka młodej kapusty, posiekana 150 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę 150 g kiełbasy, pokrojonej w kostkę 2 duże pomidory, pokrojone w kostkę sól, pieprz i cukier do smaku 250 g kurek, oczyszczonych (mogą być mrożone) 2 łyżki koncentratu pomidorowego pęczek koperku, posiekany masło do smażenia Przygotowanie: Na większej patelni rozgrzej masło, obsmaż kurki do zarumienienia i odstaw. English version Young cabbage with chanterelles (4-5 servings) Ingredients: 1 head of young cabbage, chopped 150 g smoked bacon, diced 150 g sausage, diced 2 large tomatoes, diced salt, pepper and sugar to taste 250 g of chanterelles, cleaned (can be frozen) 2 tablespoons of tomato paste bunch of dill, chopped butter for frying Preparation: Heat butter in a large pan, add chanterelles and cook until browned. Nie byłabym sobą, gdybym troszkę przepisu nie zmodyfikowała i w efekcie wyszedł taki jakby bigos z młodej kapusty z kurkami. Next add cabbage, 1/2 cup water, tomatoes and tomato paste, season with salt and pepper and cook covered for about 15 minutes, stirring occasionally. Znalazłam przepis na kapustę z kurkami na blogu straga.pl i stwierdziłam, że muszę go wypróbować bo młodą kapustę darzę uczuciem szczególnym. Add chanterelles and dill, season with salt, pepper and sugar again and cook for another 10 minutes until the cabbage softens. Następnie dodaj kapustę,1/2 szklanki wody, pomidory i koncentrat, dopraw solą i pieprzem i gotuj pod przykryciem przez ok 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj kurki i koperek, ponownie dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem i gotuj kolejne 10 minut, aż kapusta zmięknie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/mloda-kapusta-z-kurkami-young-cabbage-with-chanterelles/