Pulpety z indyka

Anna
Obiad
08.08.2019 19:38
Pulpety z indyka

Składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka 1 cebula 2 jajka 3 ząbki czosnku 1/4 szklanki bułki tartej 1/2 łyżeczki suszonego oregano oraz bazylii Garść natki pietruszki Sól, pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek Mięso z indyka dostarcza dużej ilości białka, niewielkiej ilości tłuszczu oraz wielu witamin i minerałów, w tym żelaza, cynku, potasu, fosforu, witaminy B6 i niacyny, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Podsmażamy je na rozgrzanej patelni z oliwą, z każdej strony na złoty kolor. Opis Pulpety z indyka: Pulpety z indyka są pełne smaku, zdrowe i soczyste w środku. Podsmażone kulki mięsa rozkładamy na patelni lub w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku przez 15-20 minut. Sposób przygotowania: Do dużej miski dodajemy mięso mielone, bułkę tartą, posiekaną na drobno cebulkę, jajka, posiekaną natkę pietruszki, posiekany czosnek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/pulpety-z-indyka/