Quiche z cukinią i pomidorami

Anna
Obiad
08.08.2019 18:46
Quiche z cukinią i pomidorami

Składniki na farsz: Pomidorki koktajlowe 2 cukinie 200 ml śmietany 30% 2 łyżki oleju 3 jajka 2 ząbki czosnku 100 g sera typy feta 1 łyżeczka soli, listków świeżego tymianku 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii Przepis na quiche z młodą cukinią i pomidorem to pyszna lekka, letnia kompozycja, idealna jako przystawka czy też na obiad. Na rozgrzaną patelnię dodajemy czosnek na złoty kolor i dodajemy do tego pomidorki. Cukinię dokładnie myjemy i w skórce kroimy w plastry, natomiast czosnek obieramy i również kroimy w plastry. Opis Quiche z cukinią i pomidorami: Quiche z cukinią i pomidorami to klasyka kuchni francuskiej. Wyrobione ciasto zawijamy w folię spożywczą i odkładamy na 30 minut do lodówki. Obciążamy ciasto fasolą, grochem, ryżem lub innym ziarnem na papierze do pieczenia i pieczemy 15 minut (temperatura 190 stopni). Fetę kroimy w kostkę, a pomidorki kroimy na pół. Składniki na ciasto: 125 g masła 250 g mąki pszennej 1 jajko Szczypta soli Następnie do tego dodajemy połowę pomidorków z czosnkiem, fetę, połowę cukinii i doprawiamy solą, tymiankiem i bazylią. Na wierzchu układamy pozostałe plastry cukinii oraz pozostałe pomidorki. Dziurawimy widelcem i odstawiamy do lodówki na 15 minut. Następnie dodajemy do tego pokrojone na kawałki masło.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/quiche-z-cukinia-i-pomidorami/