Jajka po meksykańsku

Śniadania
06.08.2019 10:59
Jajka po meksykańsku

PO MEKSYKAŃSKU PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 2-4 jajka – 2-4 kukurydziane tortille – 15-20 pomidorków koktajlowych lub 1-2 słodkie pomidory – pół czerwonej cebuli – 150 czerwonej fasoli (możesz użyć tej z puszki) – 2 łyżki oleju lub oliwy do smażenia (możesz usmażyć też jajka na wodzie) – 1 awokado lub kilka łyżek guacamole – sól i pieprz – marynowane papryczki jalapeno (opcjonalnie) – do podania: cząstki limonki i świeże listki kolendry PRZYGOTOWANIE: Smacznego! Polecam Wam też inne przepisy na śniadania: – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna – tost z jajkiem i szynką JAJKA Polecam Wam także przepisy na: – jajka po turecku – tosty z pesto i jakiem – klasyczna szakszuka – szakszuka z boczkiem – szakszuka z dynią – szakszuka z kurkami – Jajka zapiekane z parmezanem – zielona szakszuka – szakszuka ze szpinakiem – pikantna szakszuka z ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację PASTA Z FASOLI – fasolę z odrobiną sosu z puszki należy roznieść na dość gładką pastę. JAJKA – usmaż jajka sadzone, po 1 lub 2 na porcję. Nie po raz pierwszy mam dla Was pyszny przepis na jajka, ostatnie jajka po turecku zrobiły niesamowitą furorę, na tyle dużą że postanowiłam dalej zgłębiać temat pysznych jajecznych śniadań. Możesz usmażyć je tradycyjnie na tłuszczu, lub na patelnię dodać trochę wody mineralnej i usmażyć je bez tłuszczu na wodzie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/jajka-po-meksykansku-huevos-rancheros/