Chleb na nocnym zakwasie

Śniadania
01.08.2019 9:27
Chleb na nocnym zakwasie

mąki pszennej ( miałam typ 650) 3 szklanki ciepłej wody 1/2 łyżeczki cukru 20 g. drożdży 2 łyżeczki soli 1 szklanka słonecznika 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki siemienia lnianego Wykonanie: Mam nadzieję, że będzie nas więcej :) Składniki: Zakwas: 1 szklanka mąki żytniej razowej 1 szklanka ciepłej wody Ciasto: 1 kg. Na drugi dzień, do zakwasu, dodać mąkę pszenną i wlać dwie szklanki, ciepłej wody. Na blogu, znajdziecie więcej prostych przepisów na pieczywo. Powiem Wam jeszcze w tajemnicy, że już kilka osób, zaraziłam tym swoim uzależnieniem :) Wyrośnięte ciasto na chleb, przełożyć do dwóch keksówek, wysmarowanych margaryną i posypanych bułką tartą. Ponownie zostawić do wyrośnięcia, na 30-40 minut. Zostawić do wyrośnięcia na około godzinę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2019/08/chleb-na-nocnym-zakwasie.html