Surówka z młodej kapusty

Jolanta
Sałatki
01.08.2019 9:21
Surówka z młodej kapusty

Składniki na surówkę z młodej kapusty: 1 mała główka młodej kapusty 1 por (białą część) 1 marchewka sól i pieprz do smaku 1 łyżka octu jabłkowego lub balsamicznego 1 łyżka cukru, lub miodu lub syropu klonowego świeży koperek lub mrożony koperek Przygotowanie pysznej sezonowej surówki z młodej kapusty: Kapustę bardzo drobno siekamy, marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, por kroimy wzdłuż, a następnie drobno kroimy. Z młodej kapusty nie tylko robię surówki, ale przygotowuję różne dania, na przykład: młodą kapustę na gęsto z pieczarkami, czy na ciepło z koperkiem, czy podaję jako dodatek do mięsa np. żeberek. Poniżej możecie zobaczyć zdjęcie surówki z młodej kapusty, które jest stare jak świat, abyście mogli porównać jak nasz blog się zmienia przez te lata 🙂 Surówkę z młodej kapusty doprawiam domowym octem jabłkowym (można go zastąpić balsamicznym lub winnym), solą, pieprzem i cukrem. Surówka z młodej kapusty doskonale pasuje smakowo do pieczonych skrzydełek kurczaka lub duszonego mięsa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/surowki/surowka-z-mlodej-kapusty/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta