Panna cotta z malinami w pucharkach

Alina
Desery
20.07.2019 18:47
Panna cotta z malinami w pucharkach

śmietanki kremówki 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy Frużelina malinowa 200 gramów świeżych malin 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2/3 łyżki cukru według uznania 50 ml wody Żelatynę zalać 1 łyżką zimnej wody odstawić aby napęczniała Śmietankę przelać do garnuszka dodać cukier i cukier waniliowy, podgrzewać na małym ogniu mieszając od czasu do czasu aby nie przywarła. Wkładamy do lodówki aby stężało. Frużelina malinowa Żelatynę zalać 1 łyżką zimnej wody odstawić aby napęczniała Maliny przełożyć do garnka zasypać cukrem wlać wodę i podgrzewać na małym ogniu, maliny puszczą sporo soku, zagotować. Mąkę wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody wlać do malin wymieszać, doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://andziapichci.blogspot.com/2019/07/panna-cotta-z-malinami-w-pucharkach.html