Sernik kokosowy na migdałowym spodzie

Katarzyna
Desery
19.07.2019 14:18
Sernik kokosowy na migdałowym spodzie

Masę serową wylewamy na migdałowy spód i pieczemy przez ok. 90 minut lub do momentu, w którym wykałaczka włożona w środek sernika wyjdzie prawie sucha. Po tym czasie wyciągamy blaszkę z lodówki, nakłuwamy spód widelcem i wkładamy tortownicę do piekarnika na 10 minut. By zapobiec pękaniu sernika będziemy go piec w kąpieli wodnej, dlatego do większej blaszki wlewamy trochę wody (uważając by nie zalać tortownicy). Następnie studzimy nasz sernik w wyłączonym piekarniku przez ok. 30 minut. W dużej misce mieszamy ze sobą mąkę migdałową, kokosową, proszek do pieczenia, sól oraz cukier. Tortownicę wkładamy do lodówki na 10 minut, by masa stężała. Miskę wkładamy do lodówki na ok. 5 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mostekwkuchni.pl/sernik-kokosowy-na-migdalowym-spodzie/