Ciasto z dyni

Anna
Desery
11.07.2019 20:50
Ciasto z dyni

Składniki: 500 g dyni 1/2 szklanki cukru 4 jajka 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mleka 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu 4 łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Można je przygotować z jajkami lub bez jajek, z nabiałem lub bez, jak również w wersji pszennej i bezglutenowej. Ciasto z dyni to idealne ciasto na jesienne dni. Wtedy koniecznie musicie przygotować ciasto z dyni. Już niedługo, po wakacjach i ciepłym lecie zacznie się sezon na dynię. Opis Ciasto z dyni: Sposób przygotowania: Dynię obieramy oraz usuwamy z niej pestki. Gotowe ciasto możemy polać lukrem i jest gotowe do spożycia. Istnieje wiele różnorakich przepisów na ciasto dyniowe. Sprawi, że nawet najbardziej ponura jesień wyda ci się fantastyczną porą roku i nie będzie już taka straszna. Pokochacie to ciasto za jego szybkość przygotowania, delikatność, soczystość i pyszny smak. Ciasto powinno być dość zwarte, nie płynne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/ciasto-z-dyni/