Placuszki na kefirze

Beata
Śniadania
08.07.2019 14:09
Placuszki na kefirze

Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki: - 1,5 szklanki kefiru - 3 jajka - 1 szklanka mąki - 1/2 łyżeczki sody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki oleju - 2 łyżki cukru trzcinowego lub miodu, syropu klonowego - olej do smażenia 1. Placuszki możemy bez problemu jak nam zostaną podgrzać wieczorem lub nawet na drugi dzień (wtedy już bez tłuszczu) i będą tak samo smaczne :-) Placuszki możemy jeść soli lub z dżemem, owocami, jogurtem, syropem klonowym, z czym kto lubi :-) Do misy miksera wbijamy jajka, ubijamy je przez chwilę na najwyższych obrotach, następnie dodajemy cukier lub miód, oraz kefir. 3. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, łyżką nabieramy porcje ciasta, dajemy na patelnię i formujemy okrągłe placuszki. 4. Smażymy z obu stron na rumiany kolor :-)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2019/06/placuszki-na-kefirze.html