Naleśniki Magdy Gessler – to naleśniki wręcz idealne ;)

Helka
Śniadania
05.07.2019 20:38
Naleśniki Magdy Gessler – to naleśniki wręcz idealne ;)

Uwierzcie nam na słowo, że są naprawdę super! :) Naleśniki Magdy Gessler – Składniki: 1,5 szklanki mleka (375 ml) 1,5 szklanki wody gazowanej (375 ml) 2 duże jajka (klasa L) 2 szklanki mąki pszennej – ok. 300 g (przy założeniu, że 1 szklanka pomieści 150 g mąki pszennej) szczypta soli masło klarowane (lub ewentualnie olej rzepakowy do smażenia) Dzięki dodaniu wody gazowanej do naleśników są one bardziej delikatne i puszyste, więc na pewno sprawdzą się jako naleśniki do krokietów (są elastyczne i nie łamią się przy zawijaniu). Poniżej znajdziecie przepis na naleśniki Magdy Gessler, które trochę różnią się od mojego ulubionego przepisu na naleśniki. Naleśniki Magdy Gessler można podawać ze swoim ulubionym nadzieniem, zarówno na słodko, jak i naleśniki na słono, np. z farszem pieczarkowym. Przepis na naleśniki wg Magdy Gessler Magda Gessler to znana polska restauratorka, która dla wielu jest inspiracją, a jej przepisy uznawane za wzór idealnych przepisów kuchni polskiej (i nie tylko). Magda Gessler zaleca by naleśniki smażyć na płaskiej patelni (najlepiej takiej specjalnej do naleśników) oraz na maśle klarowanym. Jej przepis jest bardzo podobny do naszego przepisu na naleśniki, aczkolwiek są pewne małe różnice. Dzięki jej poradom a propos przepisów wiele restauracji stanęło na nowo na nogi. *szklanka o pojemności 250 ml Przepis na naleśniki Magdy Gessler: Jajka umyć, rozbić i wrzucić do misy miksera. Przede wszystkim zwykła woda została zamieniona na wodę mineralną gazowaną, a także w cieście nie ma oleju.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneprzeboje.pl/nalesniki-magdy-gessler/