Szakszuka z bobem

Śniadania
03.07.2019 8:29
Szakszuka z bobem

Składniki /1 porcja: – 1 duży pomidor np. malinowy lub 1/3 puszki pomidorów krojonych z puszki – 2 zielone szparagi – 2 jaja wiejskie – garść mrożonego lub świeżego bobu – szczypta kminu rzymskiego – olej rzepakowy lub olej kokosowy – sól i pieprz, papryka słodka i ostra – łyżka masła – do podania np. bagietka lub ulubiony chleb, starty parmezan Przygotowanie: Pomidory doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami (u mnie papryka słodka i ostra, pieprz) i smażymy kilka minut. Szparagi płukamy i odrywamy twardą końcówkę ( sama odpadnie w odpowiednim miejscu pod wpływem zgięcia). Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżeczkę oleju rzepakowego lub kokosowego. Pomidora myjemy i kroimy w kostkę (możemy sparzyć i obrać ze skórki).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/szakszuka-z-bobem/