Flaki z boczniaków

Alina
Zupy
28.06.2019 10:49
Flaki z boczniaków

ok. 400 gramów boczniaków 200 gramów włoszczyzny mrożonej lub 1 mała marchewka, 1 mała pietruszka, kawałek selera, kawałek pora. 1,5 litra dowolnego bulionu lub wody 4/5 kulek ziela angielskiego 3 duże liście laurowe pół płaskiej łyżeczki imbiru szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz pół łyżki majeranku 1 łyżka masła zielona pietruszka do podania Na koniec przyprawiamy imbirem, gałką muszkatołową, majerankiem, jeszcze chwilkę gotujemy na małym ogniu tak ok.10 minut. Jeżeli używamy świeżej włoszczyzny to obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, por w cienkie półplasterki. Następnie dodać podsmażone grzyby i włoszczyznę, gotujemy na niedużym ogniu do miękkości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://andziapichci.blogspot.com/2019/06/flaki-z-boczniakow.html