DROŻDŻÓWKA Z TRUSKAWKAMI (NA OLEJU)

Magdalena
Ciasta
21.06.2019 1:13
DROŻDŻÓWKA Z TRUSKAWKAMI (NA OLEJU)

Po wyjęciu z piekarnika ciężko się oprzeć pokusie, aby nie zjeść jeszcze ciepłej 😉 ok. 500 g truskawek 4 szklanki mąki pszennej + do podsypania Kruszonka: Wykonanie: Mleko podgrzewamy do temp. około 30 stopni. Jednak do tego ciasta pasują także inne owoce, jak np. maliny, porzeczki, borówki, jagody lub śliwki - lepiej żeby owoce nie były zbyt słodkie. Dzięki truskawkom ciasto również nie jest suche, a całość zwieńcza chrupiąca i słodka kruszonka, która równoważy smak kwaśnych owoców. Takie ciasto jest wilgotniejsze i dłużej utrzymuje świeżość w porównaniu z tradycyjnym ciastem na maśle.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/06/drozdzowka-z-truskawkami-na-oleju.html