Bigos z młodej kapusty – danie jednogarnkowe

Magdalena
Obiad
28.05.2019 14:51
Bigos z młodej kapusty – danie jednogarnkowe

😉 Składniki: - pół główki młodej kapusty - 1 marchewka - pół cebuli - 3 kiełbasy śląskie – u mnie z szynki Maestro Henryk Kania - pół opakowania kabanosów z solą Henryk Kania - 1 pełna łyżka przecieru pomidorowego - 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki - 1 liść laurowy - 2-3 ziela angielskie - około 500 ml bulionu* - 2 szczypty majeranku - świeżo mielony czarny pieprz i sól do smaku - olej do podsmażenia składników Przygotowanie: Tak przygotowany bigos z młodej kapusty podajemy np. ze świeżym pieczywem. Tym razem mój bigos z młodej kapusty wzbogaciłam o dodatek kabanosów. Dziś mam dla Was przepis na szybki jednogarnkowy obiad z młodej kapusty. Bigos z młodej kapusty – danie jednogarnkowe. Mieszamy i gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut, w między czasie warto 1-2 razy całość przemieszać. Kolejno dolewamy nasz bulion (najpierw można dolać mniej jeśli wolicie gęstsze dania, ilość zależy od upodobań i wielkości kapusty). A Wy co najczęściej przygotowujecie z młodej kapusty? Tym razem jednak resztę młodej kapusty przeznaczyłam na surówkę. Następnie dodajemy nasz przecier pomidorowy i posiekaną zieloną pietruszkę, mieszamy i jeszcze chwilę zostawiamy pod przykryciem. Ja często robię to danie z całej kapusty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/bigos-z-mlodej-kapusty-danie-jednogarnkowe/