Krem szparagowo-brokułowy

Fit
23.05.2019 12:06
Krem szparagowo-brokułowy

Można zjeść na ciepło lub na zimno – w zależności od pogody 😉 Składniki: 5 różyczek brokuła pęczek szparagów 1 marchewka 1 pietruszka 2 ziemniaki 1 cebula 1 łyżka oleju sól, pieprz woda makaron/grzanki/pestki dyni/jogurt – opcjonalnie do podania Cebulę pokroić w drobną kostkę, marchew i pietruszkę w talarki, a ziemniaki w kostkę. Wartość odżywcza w 100 g (bez dodatków): wartość energetyczna – 31,1 kcal białko – 1,2 g tłuszcze – 1,0 g węglowodany – 5,3 g Podawać na ciepło lub na zimno z makaronem, grzankami, pestkami dyni, kleksem jogurtu lub pieczywem – wg upodobań. Brokuła podzielić na różyczki, usunąć twarde części szparagów, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę zeszklić na oleju, po chwili dodać marchewkę, pietruszkę, szparagi i poddusić pod przykryciem przez 10 min.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smaczna-dieta.pl/krem-brokulowo-szparagowy/