Pikantne żeberka w piwie i miodzie

Picante-
Obiad
16.05.2019 11:12
Pikantne żeberka w piwie i miodzie

Warka Radler Ciemne Cytrynowe 0.0% ⦁ 3 łyżki sosu sojowego ⦁ 2 łyżki miodu ⦁ 2 łyżki przecieru pomidorowego ⦁ 1 łyżka ketchupu ⦁ kilka gałązek tymianku ⦁ 3 ząbki czosnku ⦁ sól, pieprz Składniki: ⦁ 1 kg żeberek ⦁ 2/3 puszki piwa Dziś mam dla Was naprawdę genialny przepis na pikantne żeberka w obłędnym, lepkim sosie na bazie piwa. Kładziemy przekrojone na pół ząbki czosnku, dodajemy gałązki tymianku, wlewamy około 4-5 łyżek piwa i całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, obsmażamy żeberka z każdej strony na dużym ogniu. ⦁ natka pietruszki ⦁ sezam

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://picante-jalapeno.blogspot.com/2019/05/pikantne-zeberka-w-piwie-i-miodzie-z.html