TARTA Z BAKŁAŻANEM, POMIDOREM, MOZZARELLĄ I SALAMI

Beata
Obiad
15.05.2019 10:35
TARTA Z BAKŁAŻANEM, POMIDOREM, MOZZARELLĄ I SALAMI

Dodatkowo: - 1 bakłażan - 2-3 pomidory - salami - 2 ząbki czosnku - 1/2 łyżeczki oregano - 1/2 łyżeczki suszonej bazylii - 1 mała cebula - 1 szklanka passaty - szczypta cukru trzcinowego - 2 kulki mozzarelli 1. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól, masło i posiekać nożem. 2. Bakłażana (najlepiej w tym czasie jak ciasto będzie w lodówce) pokroić na 1 cm plastry i dobrze zasolić. Składniki ciasto forma 25 cm: - 100 g masła - 1,5 szklanki mąki pszennej - 1 jajko L - 1/2 łyżeczki soli - 2-3 łyżki zimniej wody Nasz sos pomidorowy wyłożyć na podpieczony spód i teraz dookoła układamy plasterek bakłażana, mozzarelli, salami i pomidora i tak w kółko, aż zapełnimy całą tartę. Do rondelka dać odrobinkę masła lub oleju i podsmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodać przepuszczony przez praskę czosnek i passatę, szczyptę cukru i suszone oregano oraz bazylię. Na obiadek polecam Wam pyszną tartę z bakłażanem, pomidorem, mozzarellą i salami. Po upływie tego czasu wyjąć, po nakłuwać widelcem i zapiec w 180 stopniach przez około 25 minut. Rozwałkować na wielkość formy i wstawić na minimum 30 minut do lodówki. Pomidory pokroić w plasterki, salami też (chyba, że od razu mamy krojone) i mozzarellę. 4.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2019/05/tarta-z-bakazanem-pomidorem-mozzarella.html