Tarta kakaowa z bananami na spodzie z musu jabłkowego

Martyna
Ciasta
04.05.2019 19:34
Tarta kakaowa z bananami na spodzie z musu jabłkowego

Składniki na budyń kakaowy: – 500 ml mleka (napoju) kokosowego – 50g skrobi ziemniaczanej – 30g kakao – 1-3 łyżki ksylitolu/erytrolu (zależy jak słodki budyń lubicie) – kilka kropli aromatu waniliowego Dodatkowo: – 2-3 banany – płatki migdałów do posypania Spód: Herbatniki wraz z orzechami mielimy na mąkę. Przed nami jeszcze niedziela, więc umilmy sobie ten czas pyszną, wegańską tartą kakaową z bananami na spodzie z musu jabłkowego! Składniki na spód o średnicy 25 cm: – 200g musu jabłkowego – 80g pełnoziarnistych herbatników – 40g orzechów włoskich – 30g wiórków kokosowych *opcjonalnie: 1 łyżeczka cynamonu W misce łączymy drugie 250ml napoju kokosowego, skrobię, aromat i powoli dolewamy do rondelka ciągle mieszając, by nie powstały grudki. Następnie ciepły budyń wylewamy na banany, wyrównujemy i posypujemy płatkami migdałów. Gdyby tylko pogoda była lepsza to śmiało mogłabym przyznać, że mój mija wyśmienicie 🙂 i mam nadzieje, że Wam również. Budyń: W rondelku umieszczamy 250ml napoju kokosowego, kakao i ksylitol, mieszamy. Banany kroimy w plastry i wykładamy na spodzie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/tarta-kakaowa-bananami-spodzie-musu-jablkowego/