Kapuśniak na żeberkach. Przepis krok po kroku.

Bogumiła
Zupy
29.04.2019 22:15
Kapuśniak na żeberkach. Przepis krok po kroku.

Kapuśniak z żurawiną i tłuczonymi ziemniakami Składniki: 400 g skrzydełek z kurczaka 2 l wody 4 liście laurowe 7 ziaren ziela angielskiego 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek bulwy selera 1 mała cebula 500 g ziemniaków 1 słoik kapusty kiszonej z żurawiną MANUFAKTURA WIELKOPOLSKA 1/2 łyżeczki ziarenek kminku 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu świeża natka pietruszki sól, czarny pieprz Kapuśniak z żurawiną i tłuczonymi ziemniakami podawaj z dużą ilością świeżo posiekanej natki pietruszki. Na szczęście mam lekarstwo na tę chandrę, jest nim Kapuśniak z żurawiną i tłuczonymi ziemniakami. Spokojnie nie grozi mi depresja, jednak pogoda nie rozpieszcza, a warzywa i owoce nie dość, że drogie to jeszcze w ograniczonym asortymencie. Kapustę z żurawiną z MANUFAKTURY WIELKOPOLSKIEJ posiekaj. Po tym czasie dodaj cebulę pokrojoną w kostkę oraz marchew, pietruszkę i seler pokrojone w cienkie słupki. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie, gotuj na małym ogniu przez 30 minut. Warzywa również można zetrzeć na tarce jarzynowej, jednak wolę jak mają swoją fakturę. Skrzydełka z kurczaka zalej zimną wodą. , odparuj je chwilę z nadmiaru wilgoci. Nawigacja wpisu Na przednówku towarzyszy mi delikatne poczucie chłodu i smutku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/kapusniak/