Sernik z wiśniami

Anna
Ciasta
28.04.2019 17:06
Sernik z wiśniami

Składniki: 20 dkg herbatników, 10 dkg masła, 850 g twarogu mielonego, może być gotowy z wiaderka, 3/4 szklanki mleka w proszku, 2/3 szklanki mleka, 4 łyżeczki żelatyny, 3/4 szklanki cukru pudru, 200 ml słodkiej śmietanki, sok z cytryny. Opis Sernik z wiśniami: Przedstawiamy przepis na smaczny sernik, do którego dobrym dodatkiem będą domowe konfitury z wiśni, czyli sernik z wiśniami. Wylać masę serową na spód z herbatników i pozostawić w lodówce do stężenia, najlepiej na całą noc. Jest to delikatny i soczysty sernik na zimno, na spodzie z herbatników. Konfitura z wiśni: ½ kg wiśni, ½ kg cukru Sposób przygotowania: Masło utrzeć, herbatniki dokładnie rozdrobnić. Włożyć ją na spód tortownicy, wyrównać z wierzchu i schłodzić w lodówce. Sernik podajemy udekorowany konfiturą z wiśni, którą można zrobić łatwo w domu. Dodać cukier puder, mleko w proszku, trochę soku z cytryny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/sernik-z-wisniami/