Puszysty omlet pomidorowy z pesto z liści rzodkiewki

Dorota
Śniadania
27.04.2019 8:49
Puszysty omlet pomidorowy z pesto z liści rzodkiewki

Składniki na pesto (1 słoiczek): liście z 1 pęczka rzodkiewki 2 łyżki ziaren słonecznika, uprażonych na suchej patelni 4 łyżki oliwy lub oleju lnianego 1-2 łyżki wody 2 ząbki czosnku (w wersji low FODMAP zamieniamy na oliwę czosnkową) sól, pieprz 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki na dodatki: garść rukoli 2 małe pomidorki lub kilka koktajlowych Przygotowanie: Wszystkie składniki omleta umieszczamy w blenderze kielichowym i miksujemy – możemy też użyć zwykłego miksera. Puszysty omlet pomidorowy z pesto z liści rzodkiewki Ilość: 1 Składniki na omlet: 3 jajka 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki sól i pieprz 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła Ten smak świetnie komponuje się z pesto z liści rzodkiewki, ale możecie też wykorzystać tutaj inne pesto np. z rukoli albo dodać swoje ulubione dodatki. Usmażony omlet delikatnie zsuwamy na talerz, smarujemy pesto, nakładamy rukolę i pokrojone pomidorki i delikatnie zwijamy lub po prostu składamy na pół. Wyszedł przepyszny, puszysty omlet pomidorowy z pesto z liści rzodkiewki. Jeżeli po tym czasie omlet się nie zetnie, delikatnie odsuwamy brzegi omleta i ruszając patelnią, wylewamy płynną masę w te brzegi. Śniadania białkowo – tłuszczowe dają nam dużo energii na cały dzień – wcale nie jest tutaj niezbędny chleb czy drożdzówka 🙂 Jeżeli nie jem śniadań na słodko, to koniecznie muszą pojawić się na stole jajka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://flymetothespoon.com/puszysty-omlet-pomidorowy-z-pesto-z-lisci-rzodkiewki/