Ciasto na naleśniki – wypróbowane przepisy i tricki

Judyta
Dania mączne
26.04.2019 9:16
Ciasto na naleśniki – wypróbowane przepisy i tricki

Aby naleśniki się udały, niezależnie od przepisu dobrze jest pamiętać o jednej zasadzie: patelnia musi być mocno rozgrzana i lekko natłuszczona (chyba że to patelnia beztłuszczowa), najlepiej posmarowana pędzelkiem zamoczonym w oleju, lub potarta skórką słoniny. O tym , że warstwa od strony patelni jest gotowa do przerzucenia naleśnika, świadczy brak surowego ciasta na wierzchu, oraz to, że naleśnik nie przywiera do patelni po podważeniu go łopatką. Okazuje się jednak, że ile gospodyń, tyle przepisów na ciasto naleśnikowe, a wielu początkującym usmażenie naleśników sprawia nie lada kłopot.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://myslipotarganej.pl/ciasto-na-nalesniki-wyprobowane-przepisy-i-tricki/