Ciasto cappuccino z orzechami i kokosem

Karol
Ciasta
13.04.2019 12:41
Ciasto cappuccino z orzechami i kokosem

Potrzebne składniki Ciasto nr. 1 8 jajek 280 g cukru 160 g mąki pszennej 40 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto nr. 2 200 g wiórków kokosowych 5 białek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa 5 żółtek 1 opakowanie cukru wanilinowego 3 łyżki mąki pszennej 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru) 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 200 g masła 30 g kawy cappuccino (o dowolnym smaku) Poncz 1 szklanka wody 4 łyżki alkoholu (najlepiej czysta wódka) Ciasto cappuccino z orzechami i kokosem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Polewa czekoladowa 1/2 paczki margaryny 5 łyżek cukru 3 łyżki kakao 5 łyżek śmietany 1 łyżeczka żelatyny Dodatkowo 1 garść orzechów włoskich 2 łyżki wiórków kokosowych Sposób wykonania Ciasto nr. 1 – czekoladowe Ubijamy białka na sztywno i stopniowo dodajemy cukier i żółtka stale ubijając. , Pieczemy w takiej samej formie wyłożonej papierem 30 min. w 180 stopniach na złoty kolor. Ciasto nr. 2 – kokosowe Białka ubijamy na sztywno i dodajemy stopniowo cukier. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Ilość porcji 8 i więcej osób 5 from 2 votes Ciasto cappuccino z orzechami i kokosem Polewa czekoladowa Margarynę rozpuszczamy z cukrem, kakao i śmietaną na małym ogniu mieszając do rozpuszczenia i połączenia składników. Dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i dodajemy kakao i mieszamy łyżka do połączenia składników. Bardzo wykwintne i pracochłonne ciasto w sam raz na świąteczny stół, lub uroczyste okazje. Masło ucieramy na puch i dodajemy stopniowo ostudzony budyń i kawę cappuccino. Nie wiem jaka jest nazwa tego ciasta oryginalna, ale cappuccino z orzechami i kokosem świetnie pasuje. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem, wlewamy przygotowaną masę i gotujemy 1 min. Przelewamy ciasto do formy do pieczenia (25×35 cm) wyłożonej papierem i pieczemy 40 min w temperaturze 180 stopni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/ciasto-cappuccino-z-orzechami-i-kokosem/