Babka z mango i lukrem limonkowym

Łukasz
Ciasta
12.04.2019 19:09
Babka z mango i lukrem limonkowym

SKŁADNIKI Babka z mango: /wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej/ 200 g miękkiego masła 150 g cukru 4 jajka 1 łyżeczka ekstraktu lub cukru waniliowego 400 g pulpy z mango* 450 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Lukier limonkowy: 1 szklanka cukru pudru 1 limonka 3-4 łyżki wrzątku PRZYGOTOWANIE Dodatek pulpy z mango spowodował, że nie tylko nabrała pięknego koloru, ale i fajnego egzotycznego akcentu, który dodatkowo podkręciłem słodko-kwaśnym lukrem z limonką. Babka mango z lukrem limonkowym Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 2 zagłosowano ) Dłużej się nie zastanawiajcie i upieczcie babkę z mango już dziś! Gotowym lukrem polej babkę mango u posyp ją startą z limonki skórką. 😉 Jednak ta babka z mango i lukrem limonkowym po raz pierwszy została uznana za godnego przeciwnika. Jeśli lubicie takie połączenia, to ta babka z mango jest zdecydowanie dla Was! Chociaż co roku próbuję swych sił i piekę babkę alternatywną, która spotyka się z większym lub mniejszym entuzjazmem. Cukier puder utrzyj z sokiem z limonki, dolewając powoli wrzątek. Babka mango: Masło ubij z cukrem na puszystą masę. Masę przelej do formy na babkę o średnicy 25 cm (możesz ją dodatkowo posmarować masłem, jeśli nie jest nieprzywierająca). W moim domu co roku piecze się babkę z przepisu mojej prababci. W sam raz na wielkanocny stół, czy jakąkolwiek inną okazję, bo jest tak smaczna, że szkoda byłoby ją piec tylko od święta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.food2.pl/2019/04/babka-z-mango.html