Gołąbki bez zawijania czyli obiad na dwa dni

Magdalena
Obiad
04.04.2019 13:51
Gołąbki bez zawijania czyli obiad na dwa dni

Składniki na gołąbki bez zawijania /14 sztuk/: - 1 główka białej kapusty - 1 kg mięsa mielonego z łopatki - 3 jajka - 200 g ryżu - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 1 łyżeczka pieprzu ziołowego - 1 łyżeczka słodkiej papryki - sól i pieprz - 6 zieli angielskich - 5 liści laurowych - 1 puszka pomidorów - 80 g koncentratu pomidorowego - mąka do obtaczania - oliwa do smażenia - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka majeranku Jakiś czas temu stworzyliśmy fajną kompilację pomysłów na OBIAD Z MIĘSA MIELONEGO , gdzie znajduje się aż 15 ciekawych propozycji z naszego bloga z mięsem mielonym w roli głównej – polecam! W międzyczasie na dnie dużego garnka układamy wcześniej odłożone liście kapusty /tak aby ogółem wystarczyło ich na 3 warstwy/. W międzyczasie kroimy w kostkę cebulę i podsmażamy na oliwie aż się ładnie zeszkli. Gołąbki bez zawijania to szybki sposób na smak domowych, tradycyjnych gołąbków bez zabawy w zawijanie. Gołąbki bez zawijania gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez minimum 1 godzinę. Kapustę myjemy i zrywamy z wierzchu liście odkładając je na bok /ok. Obtaczamy je w mące i obsmażamy na oliwie z obu stron. Na koniec, ponownie z wierzchu układamy kapustę. Teraz dalej myślę, że przyrządzanie zwykłych zawijanych gołąbków to sporo roboty, ale mam na to już sposób!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://mmcooking.pl/2019/02/22/golabki-bez-zawijania/