Koktajl z kaszą jaglaną, marchewką i dynią

Weronika
Śniadania
30.03.2019 15:44
Koktajl z kaszą jaglaną, marchewką i dynią

Składniki: 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 marchewka kawałek dynii 1 szklanka wody mineralnej 1 banan 2 cm kawałek imbiru 1 plasterek mrożonej cytryny/sok z cytryny Przygotowanie: - kaszę jaglaną ugotować wg tego przepisu z bloga - obrać warzywa/owoce i rozdrobnić - wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować do pożądanej konsystencji - wypić zaraz po przygotowaniu SMACZNEGO ! W naszej codziennej diecie dominują pokarmy kwasotwórcze (pieczywo, nabiał, mięso, czarna kawa, słodycze), a ma to niebagatelny wpływ na naszą gospodarkę kwasowo-zasadową. Uwielbiam śniadania w płynie, a dodatek kaszy do porannego koktajlu sprawia, że posiłek jest cięższy i bardzo syty, a koktajl gęsty i kremowy. Aby zachować zdrowie i równowagę kwasowo-zasadową powinniśmy zwiększyć w naszej diecie produkty zasadotwórcze. Idealna w sezonie zimowym, ponieważ usuwa nadmiar śluzu z organizmu. Kasza jaglana jest cudownie zasadotwórcza i pomoże utrzymać zdrowie w dobrej kondycji.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/02/koktajl-z-kasza-jaglana-marchewka-i.html