Zupa z serkiem topionym i pieczarkami

Julianna
Zupy
26.03.2019 15:12
Zupa z serkiem topionym i pieczarkami

Zupa z serkiem topionym i pieczarkami 350g pieczarek2 duże ziemniaki1 marchew1 pietruszka1 cebula2 topione serki po 100g (najlepiej śmietankowe)2 łyżki oliwy1 łyżka masła3 liście laurowe4-5 ziarenek ziela angielskiegosolpieprzszczypta ziół prowansalskichnatka pietruszki lub szczypiorek2 litry wody lub bulionu (drobiowego, warzywnego) Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew i pietruszkę w półplasterki, wrzucić do wody, dodać liście i ziele, gotować ok 10 minut. Serek topiony wymieszać z kilkoma łyżkami bulionu z zupy (można to zrobić za pomocą blendera). Pieczarki i cebulę dodać do zupy, gotować ok 5 minut. Podawać np. z grzankami z bagietki, posmarowanymi czosnkiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.obiadgotowy.pl/2019/03/zupa-z-serkiem-topionym-i-pieczarkami.html