Krem z kalafiora ze szparagami i groszkiem

Zupy
25.03.2019 17:54
Krem z kalafiora ze szparagami i groszkiem

Składniki:500 g kalafiora (może być mrożony) 1 pęczek szparagów 500 g mrożonego groszku 1 mały por 2 pietruszki 1/2 selera 3 marchewki 1 cebula 4 średnie ziemniaki 330 ml śmietanki 30% 4 ząbki czosnku 4 łyżki oleju 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego 2 listki laurowe sól 200 g chudej kiełbasy do podania W dużym garnku rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy do niego pokrojonego w paski pora, poszatkowane ząbki czosnku oraz kalafiora podzielonego na różyczki. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy groszek (nierozmrożony) oraz pokrojone na kawałki szparagi. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Do zupy wrzucamy ziemniaki oraz warzywa z patelni. Wkładamy do garnka razem z cebulą, zalewamy zimną wodą (1 litr) i doprowadzamy do wrzenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2019/03/krem-z-kalafiora-ze-szparagami-i.html