Ciasto pina colada

Alina
Ciasta
24.03.2019 21:03
Ciasto pina colada

Składniki: - Biszkopt: - 7 jajek - 7 łyżek cukru - 7 kopiastych łyżek mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - Krem pina colada: - 0,5 l kremówki 30% - 250 g mascarpone - 3 łyżki cukru pudru - 3 łyżeczki żelatyny - 1/3 szkl ciepłej wody - 8 krążków ananasa z puszki - 3 łyżki wiórków kokosowych - 30 g płatków migdałowych - Na wierzch: - 250 ml kremówki 30% - 1 łyżka cukru pudru - 2 krążki ananasa Krem pina colada: Warstwy ciasta: Biszkopt nasączony syropem z ananasa, krem pina colada, drugi biszkopt nasączony syropem z ananasa, bita śmietana. Ubić na sztywno pod koniec dodając po łyżce cukru pudru. Na wierzch: Zimną kremówkę ubić na sztywno.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://ala-piecze.blogspot.com/2019/03/ciasto-pina-colada.html