Tosty z jajkiem i boczkiem

Śniadania
15.03.2019 9:09
Tosty z jajkiem i boczkiem

Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – tosty francuskie – tosty z pesto i jakiem – szakszuka – kanapka z camembert i żurawiną – szakszuka z kurkami – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – jajka sadzone z boczkiem – najlepsza jajecznica – omlet z pomidorami – pasta jajeczna – tost z jajkiem i szynką – Tosty o smaku pizzy TOSTY Z JAJKIEM I BOCZKIEM Przygotowanie: 25 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 6-8 kromek chleba tosowego pszennego – 4 jajka M – 3 łyżki mleka – sól – pieprz – olej lub masło klarowane do smażenia – 4-6 cienkich plasterków boczku (możesz użyć wędzonego) – 2-3 łyżki sosu barbecue, najlepiej domowego Przygotowanie: Do miski wbij 2 jaja, wlej mleko i dodaj przyprawy (po sporej szczypcie soli i pieprzu). Zapraszam na tosty francuskie z chałki, do tego pieczone plastry boczku i jako sadzone. Ułóż tosty na talerzu, polej sosem barbecue, połóż na nich jajko i ułóż plastry boczku. Tak przygotowane kromki wkładaj na rozgrzany tłuszcz i smaż po 2-3 minuty z każdej strony. W tym czasie rozgrzej piekarnik do temperatury 190-200 st C i na blasze wyłożonej papierem do pieczenia połóż plastry boczku. A to wszystko podane razem z pysznym sosem barbecue, który idealnie połączy nam smaki i podbije je. W tym samym czasie na drugiej patelni usmaż 2 jajka sadzone.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/tosty-z-jajkiem-i-boczkiem/