Ryba zapiekana pod pieczarkowo-serową kołderką

Ewa
Obiad
15.03.2019 7:49
Ryba zapiekana pod pieczarkowo-serową kołderką

Na 2-3 porcje: 1 filet z miruny 4-5 pieczarek 1 cebula sok z cytryny tarty żółty ser (u mnie gouda i red cheddar) mielona słodka papryka curry granulowany czosnek sól, pieprz masło klarowane Opłukany i osuszony ręcznikiem papierowym filet z miruny dzielimy na mniejsze porcje. Udostępnij Zapisz Pieczona ryba z dodatkiem podsmażonych z cebulką pieczarek oraz tartym serem, to fajny, prosty i szybki pomysł na obiad. Skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy solą, pieprzem i dodatkowo z jednej strony szczyptą curry oraz granulowanym czosnkiem. Rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni na około 15-20 minut. Na patelni rozpuszczamy klarowane masło, wrzucamy pieczarki oraz cebulę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/03/15/ryba-zapiekana-pod-pieczarkowo-serowa-kolderka/