Ekspresowy chleb bez mąki - na bazie jogurtu i płatków owsianych

Monika
Śniadania
13.03.2019 12:29
Ekspresowy chleb bez mąki - na bazie jogurtu i płatków owsianych

Składniki: (Szklanka 250 ml) (Keksówka 20x9 cm) - Jogurt naturalny 500 g - Płatki owsiane 300 g - szklanka ulubionych nasion lub orzechów ( u mnie pestki dyni, słonecznika, otręby, orzechy włoskie, nasiona chia, siemię lniane) - Miód łyżeczka - Sól 1/2 łyżeczki - Soda łyżeczka Przygotowanie: Do miski wsypujemy Wszystkie składniki: płatki owsiane, szklankę ulubionych dodatków, sól, miód, sodę. Po 20 minutach od upieczenia wyciągamy z keksówki i studzimy na kracie. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni i pieczemy przez ok 50 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2019/03/ekspresowy-chleb-bez-maki-na-bazie.html